La Coordinadora Salut Mental Catalunya Terres de Lleida, conjuntament amb Mercè Torrentallé, artista i testimoni en primera persona de salut mental, han portat a terme, al llarg dels darrers tres anys, el projecte “Creativitat i Salut Mental”. Tot plegat amb l’objectiu de lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones afectades d’un trastorn mental i aconseguir la normalització i la integració social, tant dels afectats com del seu entorn.

L’exposició Creativitat i Salut Mental ha visitat diverses comarques durant les seves edicions. En aquesta III edició, recorrerà la comarca de les Garrigues.

Aquesta comarca ha estat escollida, tenint en consideració la importància de realitzar intervencions a parts del territori lleidatà on hi ha una manca total d’associacions de salut mental i, on malauradament, hi ha existència d’un estigma molt pronunciat.

També ens proposem visitar ciutats on ja existeixen associacions de familiars i clubs socials per tal de visibilitzar la nostra feina i per mostrar com l’art pot ser una eina terapéutica, tot ajudant a divulgar la cultura i ser partíceps de la integració social.