El passat dijous 5 d’abril, l’exposició itinerant col·lectiva Creativitat i Salut Mental Tercera Edició va ser inaugurada a Arbeca, en motiu de la celebració de la setmana cultural de la ciutat.

La inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde d’Arbeca, el President del Consell Comarcal de les Garrigues, representants de SMC-Terres de Lleida, Coordinadora d’entitats de salut mental i addicions, de l’Associació Talma i d’alguns dels artistes que formen part de l’exposició.

Abans de visitar les obres, els assistents van poder escoltar la conferència “Art, eina per al benestar” a càrrec de la Núria Aguilà Jiménez, arterapeuta i inclusora social. La Núria va conduir als assistents a través de l’arteràpia, per tal de que poguessin experimentar en què consisteix aquesta eina en el procés de rehabilitació personal.

Al final de la conferència, es va poder gaudir d’un petit concert per part d’en Joan Porta, més conegut com el Gitano de Balaguer i, seguidament es va visitar l’exposició, on els artistes van explicar als assistents el seu procés creatiu.

L’exposició es podrà visitar a la Biblioteca l’Atlàntida d’Arbeca (Plaça Generalitat, 3) fins al 20 d’abril. Seguidament, es mourà al Centre d’Interpretació de Pintures Rupestres del Cogul, on serà exposada fins al 14 de maig.

Agraïr la col·laboració de la Diputació de Lleida, del Departament de Cultura, del Consell Comarcal de les Garrigues i de l’Ajuntament d’Arbeca, ja que gràcies a ells, aquesta exposició es pot portar a terme un any més.