Coordinació Territorial Activa’t per la Salut Mental de Lleida i l’Alt Pirineu

Descripció del Projecte

La Coordinadora d’entitats forma part de les reunions de Coordinació Territorial del Programa Activa’t per la Salut Mental de la Federació de Salut Mental de Catalunya.

El projecte Activa’t per la Salut Mental pretén aconseguir que persones amb problemes de salut mental i els seus familiars esdevinguin agents de salut actius en el seu propi procés de recuperació.

És un projecte pilot, de 4 anys de durada, en 13 municipis Catalans. I, a Lleida, L’Associació Salut Mental Ponent és l’encarregada d’acollir el programa.

Durant el 2019, el programa també s’ha pogut estendre a l’Alt Pirineu i Aran amb l’acollida de l’Associació Salut Mental Pallars i Alba Jussà SCCL. Salut Mental Catalunya Terres de Lleida també ha format part de les coordinacions territorials respectives. El nostre paper és servir d’enllaç entre totes les entitats del territori i els programes específics de psicoeducatius per familiars i persones amb problemàtica de salut mental i, també donar suport a la creació i seguiment dels Grups d’Ajuda Mútua (GAM) de la província de Lleida. Conjuntament amb la Federació de Salut Mental Catalunya, hem dut a terme la 3a i 4a trobada de GAM de la província.