L’art és un mitjà d’expressar-se i obtenir l’enfortiment del desenvolupament personal i social. Conscients de la capacitat de l’art com a eina d’expressió personal, integradora i desestigmatitzant, es va proposar l’any 2015 començar el projecte Creativitat i Salut Mental. Aquest projecte consisteix en una exposició itinerant per diferents ciutats de la província de Lleida, amb la visita de les escoles del territori per realitzar tallers i parlar de la salut mental. L’exposició consta d’una mostra col·lectiva i posa de relleu com la creació artística pot ajudar a fer que una persona amb problemàtica de salut mental es recuperi i, evitar així, l’exclusió social. Les obres que s’hi poden veure son producte de diferents artistes, els quals tenen dos denominadors en comú: són persones amb algun tipus de problema de salut mental i creuen en l’art com a eina terapèutica.

L’objectiu general del projecte de Creativitat i Salut Mental és donar oportunitats de contacte social, convivència i creixement a les persones que pateixen trastorns mentals. Des de l’aposta per la voluntat de sumar i la implicació amb la societat, Creativitat i Salut Mental desenvolupa múltiples iniciatives que comparteixen elements centrals com són l’enfocament creatiu, l’ocupació significativa del temps, la utilització de la dimensió lúdica com a element d’aprenentatge actiu, l’aprofitament de les motivacions específiques de cada participant i el respecte a la seva voluntarietat en el grau d’implicació.

De moment, el projecte ha visitat les comarques de l’Urgell, la Segarra, les Garrigues i l’Alt Urgell, desenvolupant-se pròximament a la comarca de la Noguera.